Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

buna kod mostara

Pronađena Hurija Hadžić za kojom se tragalo nekoliko dana

873×400

Kako tvrdi njena porodica, Hurija nema vidljivih povreda, ali je iscrpljena

Hurija Hadžić (36) iz Gračanice, za kojom se tragalo posljednjih nekoliko dana, pronađena je živa i zdrava u mjestu Buna kod Mostara.

Kako tvrdi njena porodica, Hurija nema vidljivih povreda, ali je iscrpljena. Radi se o psihički nestabilnoj osobi, a kako su naveli iz njene porodice, do ovog slučaja je došlo jer je Hurija prestala koristiti terapiju.

Podsjetimo, njena majka Fahrija je ispričala da je Hurija prošle sedmice otputovala u Sarajevo zbog poslovnih obaveza. U prošlo petak je javila da se vraća iz Sarajeva, ali umjesto u Gračanicu, zaputila se u Konjic iz nepoznatih razloga.

Fahriju su u noći sa subote na nedjelju, u 1:30 poslije ponoći kontaktirali iz Policijske stanice sa informacijom da se kćerka nalazi u Policijskoj stanici Konjic, međutim kada je Fahrija sa članovima porodice stigla u Konjic, Hurija se udaljila iz stanice, ostavivši automobil, ključeve i dokumente.

Posljednje informacije koje su stigle do članova porodice jesu bile da je Hurija stigla u Mostar. Ove informacije dala je djevojka koja je s njom navodno sjedila u autobusu. Sa sobom je imala knjigu o arheologiji, a saputnici je pričala da istražuje stećak koji se nalazi u Mostaru.

Srećom, potraga za Hurijom je okončana sretnim završetkom.