Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tužna godišnjica

Prošlo je tačno godinu dana od tragedija koja je zavila Sarajevo u crno

poginule

Lejla, Merima, Mina i Almina izgubile su život na putu Sarajevo – Pale kada je automobil u kojem su se nalazile sletio u provaliju u kanjonu Miljacke

Tačno prije godinu dana Sarajevo i BiH zadesila je tragedija

Prije godinu dana, na današnji dan, Sarajevo je i Bosnu i Hercegovinu potresla je jedna od najvećih tragedija u poratnom periodu.

Naime, 12. aprila 2019. godine, u stravičnoj nesreći smrtno su stradale uposlenice OŠ “Kovačići”, profesorica razredne nastave Lejla Sadiković, pedagogica Merima Balkić i higijeničarka Mina Kadrić, te Almina Ćorović, bivša direktorica te škole.

Lejla, Merima, Mina i Almina izgubile su život na putu Sarajevo – Pale kada je automobil u kojem su se nalazile sletio u provaliju u kanjonu Miljacke.

Njihova tijela i olupina automobila su izvučeni tek nakon nekoliko sati.

Jozo Matković, Slavica i Vlado Vujeva i Ivana Rimac

Nažalost, tragedije u kojima ljudi gube živote za volanom se nastavljaju. Prije samo tri dana cijela BiH bila ostala je u šoku zbog smrti četvoro mladih Livnjaka, Joze Matkovića, Slavice i Vlade Vujeva i Ivane Rimac, koji su život izgubili u stravičnoj nesreći. Do tragedije je došlo na magistralnom pravcu Livno – Bosansko Grahovo u mjestu Kovačić.