Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Proteklog dana u Sarajevu dva hapšenja zbog posjedovanja droge

Policija u Dobrovoljačkoj

U ulici Gornji Velešići u općini Novo Sarajevo, policijski službenici Druge policijske uprave uhapsili su u utorak H.D. (1994.) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prilikom pretresa kod nje je pronađen i oduzet paketić sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

O hapšenju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a H.D. je predata u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

U saobraćajnoj nesreći povrijeđen pješak

U ulici Zvornička u općini Novo Sarajevo jučer se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je pješak L.A. (1985.) zadobio teške tjelesne povrede, a ljekarska pomoć pružena mu je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržan na daljem liječenju.

Nesreća se dogodila u 9.30 kada ga je na kolovozu udario automobil “golf 7”, registarskih oznaka O96-A-496, kojim je upravljao vozač A.A. (1987.).

O nesreći je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

U saobraćajnoj nesreći povrijeđen motociklista

Motociklista D.R. (1960.) povrijeđen je u saobraćajnoj nesreći koja se u utorak dogodila na kolovozu raskrsnice ulice Most spasa i njenog kraka u općini Ilidža nakon što ga je na kolovoz oborio sivi automobil nepoznate marke i registarskih oznaka kojim je, najvjerovatnije, upravljala nepoznata ženska osoba, ali se ona nakon nesreće udaljila u nepoznatom pravcu.

D.R. iz Tutina, koji je upravljao motorom “suzuki” registarskih oznaka O16-T-660, ljekarska pomoć ukazana je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, a tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu obaviješten je o nesreći, dok su uviđaj obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke.

Razbojništvo uz prijetnju nožem

U ulici Tekija u općini Centar Sarajevo u utorak, 11. aprila, u 20.20 sati nepoznata osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad B.A. iz Sarajeva kada je uz prijetnju nožem otuđila određenu sumu novca, lične dokumente i mobilni telefon, a zatim pobjegla.

O razbojništvu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Kod B.A. iz Novog Sada pronađena droga

Policijski službenici Prve policijske uprave uhapsili su u utorak B.A. (1992.) iz Novog Sada, nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu obaviješten je o ovom slučaju, a uhapšeni je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

U 32 saobraćajne nesreće povrijeđeno pet osoba

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se 32 saobraćajne nezgode, od kojih je 29 s materijalnom štetom, a u tri saobraćajne nesreće povrijeđeno je pet osoba.

Zbog upravljanja vozilom pod djelovanjem alkohola iz saobraćaja su isključena četiri vozača, a sedam ih je iz saobraćaja isključeno zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita.

Šest motornih vozila iz saobraćaja je isključeno zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole te tri vozila koja nisu bila registrirana, saopćeno je danas iz MUP-a Kantona Sarajevo.