Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostar

Puške okrenuli na policiju: Pripadnici MUP-a HNK pucali, razbojnici nestali u šumi

kradja-bijaca-zapeljen-audi-mostar-1

Policijska uprava Ljubuški u nedjelju navečer je oko 23.55 sati javila kolegama u PU Mostar   da su se osumnjičeni vozilom marke Audi udaljili u smjeru Mostara

U noći s nedjelje na ponedjeljak razbojnici su opljačkali benzinsku pumpu Ina na Bijači, a potom nakon što su pobjegli zapalili automobil marke Audi A6 u mjesto Kozice pokraj Mostara. U potragu za razbojnicima uključeni su MUP HNK-a i ZHK-a pa su u noći s nedjelje na ponedjeljak i ponedjeljak prije podne u ova dva kantona bile primjetne česte policijske patrole, a u rano jutro blokirano je i šire područje Širokog Brijega, ulazi i izlazi iz grada.

Naoružani razbojnici koji su otuđili nepoznatu količinu novca na benzinskoj pumpi, pobjegli su u smjeru Mostara te su u mjestu Kozice zapalili automobil Marke Audi A6 s kojim su proveli razbojništvo.

Policijska uprava Ljubuški u nedjelju navečer je oko 23.55 sati javila kolegama u PU Mostar   da su se osumnjičeni vozilom marke Audi udaljili u smjeru Mostara. Policijski službenici PU Mostar-Policijska postaja Centar pojačali su nadzor na području grada Mostara i šire, piše “Dnevni list“.

U 00.40 sati policijske parole dobile su dojavu da je u toku provala na benzinskoj pumpi „Petrol“ na području Žovnice. Brzom intervencijom policijskih snaga PU Mostar blokirana  je regionalna cesta Mostar-Široki Brijeg, te druge lokalne ceste na području Kozice prema Miljkovićima.

Operativnim radom policijskih službenika locirano je i blokirano vozilo marke  Golf V, bijele boje. Tri osobe naoružane sa dvije automatske puške i pištoljem napuštaju vozilo, te  ignoriraju upozorenje policijskih službenika da se predaju, već okreću vatreno oružje u smjeru policijskih službenika. Zbog izravne prijetnje smrtne opasnosti i ozbiljnih ozljeda, policijski službenici Interventne grupe PU Mostar ispaljuju iz službenog naoružanja hitce u smjeru osumnjičenih, koji bježe u obližnju šumu u smjeru regionalne ceste Mostar – Široki Brijeg. Policijski službenici PU Mostar, zajedno sa specijalnom policijom MUP-a, nastavili su operativne radnje na terenu.

– Krim-tehničkim radnjama utvrđen je identitet osumnjičenih, te je pronađeno zapaljeno vozilo Audi A6, gdje postoji osnovana sumnja da je korišteno u izvršavanju kaznenih djela. Pretresom vozila marke Golf V pronađeno je još vatrenog naoružanja, streljiva, te raznih predmeta koji se koriste pri provalama. Koordiniranom razmjenom operativnih informacija  PU Široki Brijeg, PU Ljubuški i PU Mostar utvrđen je  identitet osumnjičenih, te će biti privedeni na kriminalističku obradu u PU Ljubuški gdje postoji osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo razbojstva na benzinskoj crpki Bijača.  Isto tako, osumnjičeni se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem nekih kaznenih djela koja su počinjena u posljednjem razdoblju na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, priopćeno je iz MUP-a HNK-a.

Ukrali novac sa svadbenog veselja

Naoružani maskirani napadači u petak navečer oko 23.45 sati izveli su spektakularnu pljačku u Herceg etno selu u Međugorju, u kojoj je, prema neslužbenim informacijama, otuđen veći iznos novca.

Pljačka se, navodno dogodila u vrijeme dok se na prostoru Herceg etno sela odvijalo svadbeno slavlje, što su pljačkaši iskoristili kako bi lakše izveli svoj plan.

– Pljačka se dogodila u petak iza 23 sata kada su tri maskirane osobe, naoružane s dvije automatske puške i pištoljem iz Herceg etno sela otuđile neutvrđeni iznos novca.