Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Podignuta optužnica

Razbijena dobro organizovana grupa švercera tekstila, objavljeni identiteti

Nakon nezakonitog unošenja u BiH veće količine tekstilne robe, bez plaćanja zakonom propisanih dažbina, navedenu robu su transportovali te isporučivali trgovcima na pijacama i dalje prodavali u maloprodaji

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju podigao je optužnicu protiv Srđana Rankića (1982.), Zorana Tomića (1987.), Miše Rosića (1976.), Vase Dragojlovića (1996.) i Aleksandra Stanojlovića (1996.), koji se terete za krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela, a u vezi s krivičnim djelom – krijumčarenje.

Optuženi se terete da su, zajedno sa organizatorom iz Srbije, od septembra do decembra 2018. godine, kao pripadnici grupe s tačno određenim ulogama, organizirane radi krijumčarenja tekstilne robe preko carinske linije iz Srbije preko Drine do teritorije BiH, izbjegavajući mjere carinske kontrole, u više navrata preuzimali robu po prethodnom međusobnom dogovoru.

Nakon nezakonitog unošenja u BiH veće količine tekstilne robe, bez plaćanja zakonom propisanih dažbina, navedenu robu su transportovali te isporučivali trgovcima na pijacama i dalje prodavali u maloprodaji.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.