Crna hronika

Okružni sud u Banjoj Luci

Siniši Šakiću određen jednomjesečni pritvor, branio se šutnjom

30/07/2020

Odluku je donio Okružni sud u Banjoj Luci, a Šakić se tokom saslušanja u Tužilaštvu branio šutnjom

Siniši Šakiću iz Banje Luke, koji je osumnjičen za teško ubistvo Slaviše Ćuluma, 15. maja ove godine u mjestu Dragočaj kod Banje Luke, određen je jednomjesečni pritvor, potvrđeno je Feni.

Šakića su jučer policijski službenici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske predali Tužilaštvu RS, koje je zatražilo mjeru pritvoru.

Odluku je donio Okružni sud u Banjoj Luci, a Šakić se tokom saslušanja u Tužilaštvu branio šutnjom.

Šakić je uhapšen 28. jula u jednom kafiću u Banjoj Luci, zbog postojanja osnova sumnje da je direktni izvršilac ubistva Slaviše Ćuluma.

Iz MUPRS-a tvrde da su prikupili neoborive materijalne dokaze da je on direktan izvršilac, te mu je u potpunosti razbijen lažni alibi da je u vrijeme izvršenja krivičnog djela boravio u Republici Hrvatskoj.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, uz asistenciju SAJ-a izvršili su prije dva dana pretrese na nekoliko lokacija u Banjoj Luci koje koristi Šakić.

Pronašli su i oduzeli maskirnu uniformu za koju postoji sumnja da je korištena prilikom izvršenja krivičnog djela za koje se Šakić sumnjiči, motorne kacige, pištolj ‘glok’ sa izbrušenim serijskim brojem sa mecima, više mobilnih telefona, novac, putničko motorno vozilo ‘BMW’, motocikl skuter ‘T max’, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela.

Šakić i ubijeni Ćulum su godinama ranije bili u sukobu, a teretili su se za više krivičnih djela.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.