Crna hronika

Tužilaštvo BiH

Slučaj Dženan Memić: Predložen pritvor za policajca Josipa Barića

23/04/2021
Arhiva

Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i sumnjiči se zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo organizirani kriminal

Tužilaštvo BiH je prema Sudu BiH uputilo prijedlog za određivanje mjere pritvora za Josipa Barića (1963) u okviru istrage o stradanju Dženana Memića, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Mjera pritvora predožena je iz razloga opisanih u članu 132. tačke b) i d) ZKP-a BiH, odnosno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i naročitih okolnosti krivičnog djela zbog kojih bi boravak osumnjičenog na slobodi izazvao uznemirenje građana i javnosti.

Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i sumnjiči se zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo organizirani kriminal iz člana 342. u vezi sa krivičnim djelom protivzakonito posredovanje iz člana 382. i pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela iz KZ-a Federacije BiH.

U okviru ovog predmeta u pritvoru se nalaze dva lica. Tužilaštvo BiH je proširilo istragu u ovom predmetu i nastavlja provođenje istražnih radnji u narednom periodu, saopćeno je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.