Crna hronika

PS Stari Grad Sarajevo

Spasili muškarca iz Miljacke

18/02/2020

Ovo je još jedan pozitivan primjer saradnje građana i policije, gdje je zahvaljujući blagovremenoj dojavi građana i požrtvovanoj, te efikasnoj reakciji policijskih službenika, spašen ljudski život", stoji u saopštenju MUP-a Kantona Sarajevo

Sarajevski policajci danas su spasili jednu osobu iz Miljacke, nakon dojave građana.

“Danas u 09.50 sati od strane građana obaviještena je dežurna služba Prve PU – PS Stari Grad Sarajevo, da se u rijeci Miljacki, u blizini brane kod Šeher-Ćehajine ćuprije, nalazi NN muško lice.

Dolaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode prijave i brzom intervencijom, ulaskom u korito rijeke uprkos riziku, izvukli mušku osobu na obalu i ukazali mu prvu pomoć.

Također, na mjesto događaja je stigla i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo te unesrećenom pružila ljekarsku pomoć, nakon čega je isti prevezen u UKC Sarajevo gdje je zadržan na daljem liječenju.

Ovo je još jedan pozitivan primjer saradnje građana i policije, gdje je zahvaljujući blagovremenoj dojavi građana i požrtvovanoj, te efikasnoj reakciji policijskih službenika, spašen ljudski život”, stoji u saopštenju MUP-a Kantona Sarajevo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.