Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

horor u tuzli

Šta je pronađeno u stanu: Mujaga suprugu i djecu ubio sjekirom, pa skočio u smrt?

trostruko ubistvo tuzla
Foto: Pixsell

Istražni tim je u stanu pronašao sjekiru kojom je najvjerovatnije izvršeno trostruko ubistvo

Uviđaj u stanu u tuzlanskom naselju Stupine, gdje su danas pronađena tri beživotna tijela, žene (34 godine) i njeno dvoje djece, starosti od 9 i 2 godine, i dalje je u toku, saopšteno je iz Tužilaštva TK.

Kako je dodano, bit će izdate naredbe za obdukciju tijela preminulih kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti.

Sjekira u stanu

Također, bit će izdata naredba za DNK analizu, kao i druge istražne radnje i vještačenja, kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ove događaje, ukljućujuci i način i sredstvo izvršenja tri ubistva, saopšteno je iz tuzlanskog tužilaštva.

Podsjećamo, Istražni tim Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i Tužilaštva TK obavlja uviđaj u stanu u tuzlanskom naselju Stupine, gdje su danas pronađena tri beživotna tijela, žene i dvoje djece.

Istražni tim je u stanu pronašao sjekiru kojom je najvjerovatnije izvršeno trostruko ubistvo.

Podsjetimo, sinoć oko 21:15 suprug i otac djece je počinio samoubistvo skokom sa zgrade u istom naselju.

Trenutno se utvrđuju sve okolnosti vezane za ove događaje.

Poznat identitet

Kako se saznaje, muškarac koji je počinio samoubistvo je M. Č. (39), dok su njegova supruga i dvoje djece pronađeni mrtvi u stanu.

Riječ je o Mujagi Čičkušiću koji je radio kao medicinski tehničar radio u Njemačkoj odakle je u Tuzlu stigao prije nekoliko dana.

Prema rezultatima dosadašnje istrage, on je ubio suprugu i djecu, te napustio stan u kojem su živjeli i otišao u susdjedni ulaz odakle se bacio sa 14. sprata.

Prema nezvaničnim saznanjima, tijela su u stanu otkrivena nakon što se žena jutros nije pojavila na poslu, a dijete u školi.