Okružni sud Banja Luka

Suđenje za ubistvo Krunića: Kad sam vidio sivi “kedi” znao sam da će se nešto loše desiti

sudjenje-ubistvo-krunic (1)

Dodaje da nije to rekao Kruniću jer je mislio da mu neće vjerovati, ali da je pričao svima po selu i da je neko od prijatelja tu poruku prenio Slaviši

Prije ubistva viđao sam u selu sumnjiv sivi „kedi“ i imao sam osjećaj da će ubiti Slavišu Krunića i o tome sam pričao svima u selu kako bi ga obavijestili i upozorili.
Ispričao je ovo danas u Okružnom sudu u Banjaluci svjedok Milan Malić koji je blizak rođak ubijenog Krunića.

Republičko javno tužilaštvo optužilo je Benedija Đukanovića i Emilia Baldu da su organizovali i do detalja isplanirali ubistva Krunića i Žarka Pavlovića, kao i ranjavanje negovog vozača Gorana Ilića. Kao organizator naveden je i Željko Kovačević, koji je ubijen tokom razmjene vatre kobne večeri. Optuženi Rodoljub Gajić tereti se da je pomagao optuženima odajući im informacije o kretanju Krunića, piše Srpska Info.

Malić je između ostalog rekao i da je bio bolestan i liječen na psihijatriju i da mu je Krunić spasio život.

– Oko mjesec dana prije ubistva, u blizini Slavišine kuće vidio sumnjiv automobil „kedi“ sive boje u kojem su bila dva krupnija ćelava čovjeka i koji su me pozdravili kada su prošli. Poslije par dana uveče sam opet vidio taj automobil koji je bio parkiran. Znao sam da je to povezano sa Krunićem jer je on bio veliki čovjek i imao sam osjećaj da će se desiti nešto loše – kaže Malić.

Dodaje da nije to rekao Kruniću jer je mislio da mu neće vjerovati, ali da je pričao svima po selu i da je neko od prijatelja tu poruku prenio Slaviši.

Prema njegovim riječima, kobno veče je legao spavati i čuo je rafal iz automatske puške, pa pucnjavu iz pištolja i onda još jedan rafal iz puške.

– Rekao sam sestri „Ubijen je Slaviša“. Osjetio sam to, mi smo ista krv – rekao je Malić.

Dosta bure u sudnici izazvala je i njegova izjava da su mu inspektori tokom ispitivanja pokazivali slike optuženih, ali da nikoga nije prepoznao.

Advokati su na to prigovorili, jer policija nigdje u zapisnicima nije navela da je bilo prepoznavanje.

Na zahtjev člana sudskog vijeća trojica optuženi su danas skinuli zaštitne maske u sudnici i sudija je pitao Malića da li je neko od njih bio u spornom „kediju“, ali ih on nije prepoznao.

Kao svjedok danas je iskaz dao i Damir Đurić koji je rekao da godinama poznaje Đukanovića, ali i ubijenog Kovačevića.
– Sa Kovačevićem sam se čuo i viđao bar dva puta sedmično. On je bio čovjek koji je uvijek od nekog nešto tražio – rekao je Đurić.

Dodao da je Kovačević od njega tražio da mu proda dvije automatske puške i pištolj „beretu“, a da je prije dvije godine Kovačević njemu nudio na prodaju nudio dva pištolja.

Đurić je i ispričao kako je priveden na razgovor u policiju, zbog čega su advokati više puta ponovili da je policija radila mimo zakona na ovom slučaju.

– Došao mi je kum iz Austrije i rekao da mu je žena trudna, a deset godina su pokušavali dobiti dijete. Iznajmilli smo stan na dan u Banjaluci i pili smo cijelu noć, od 21 do skoro sedam časova drugi dan. Bio sam pijan kao metla kada sam krenuo prema svom autu. Tada sad pored mene parkirao kombi, istrčali su policajci sa fantomkama i pokosili me na zemlju i stavili lisice. Isto je izgledalo kao hapšenje Siniše Šakića Kineza – ispričao je Đurić.

Kaže da su ga tako pijanog odveli u policijsku kasarnu, gdje su ga ispitivali cijeli dan.

– Koliko sam bio pijan kada su mu priveli, govori i to da su mislili i da sam drogiran. Nadao sam se da će me ostaviti negdje da se otrijeznim, ali nisu, nego su me ispitivali. Kada su me privodili mislio sam da je nešto u vezi ubistva mog prijatelja Damira Ostojića, a tek kasnije su mi rekli da je to oko Kovačevića – kaže Đurić.

Naručio hranu porodici

Svoj iskaz danas je dao i Slađan Kesić koji je rekao da je radio u „Sektor sekjuriti“ i da se veoma često viđao sa Krunićem.

U veče ubistva su bili zajedno u piceriji u Glamočanima, gdje je Krunić naručio hranu za svoju porodicu i njegov vozač Ilić ju je odvezao.

– Poslije 22 časa smo krenuli kući, ja sam sjeo u svoje auto, a Krunić, Ilić i Pavlović u drugom autu. Goran je vozio, Žarko bio suvozač, a Slaviša je sjedio iza suvozača. Ja sam se odvojio svojoj kući, a oni su nastavili prema imanju. Poslije 15 minuta pozvala me žena jednog od Slavišinih vozača i rekla mi da je neko ranjen na imanju – rekao je Kesić.

Sjeo je, prisjeća se, u svoj automobil i uputio se na Krunićevo imanje. Usput je sreo džip kojim su Krunića vozili u bolnicu, a zatim i golf, kojim su vozili Ilića.

-Po dolasku na imanje, zatekao sam jednog pripadnika obezbjeđenja i ženu pokojnog Slaviše. Vidio sam Žarka Pavlovića mrtvog u autu – prisjetio se Kesić.