Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

čeka optužnicu

Sunita opet izazvala probleme u mostarskom zatvoru, zabranjene joj posjete

SUNITA HINDIC SUDJENJE
FOTO: Bljesak.info
Sunita Hindić

Iako je odmah pozvana ekipa Hitne pomoći, ona je odbila ljekarski pregled te, zapravo, stepen povreda nije ni utvrđen

Suniti Hindić (21), osumnjičenoj za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kod Mostara, zbog povrede Pravilnika o kućnom redu Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar, Kantonalni sud u Mostaru izrekao je disciplinsku mjeru zabrane posjeta na period od 30 dana.

Hindić je, kako je za Avaz potvrđeno iz KPZ-a Mostar, 29. februara u podne, u naletu bijesa, razbila staklo na prozoru u svojoj ćeliji, te se posjekla po rukama u predjelu lakta, dok je zatvorskim policajcima koji su intervenisali upućivala krajnje pogrdne riječi i psovke.

Iako je odmah pozvana ekipa Hitne pomoći, ona je odbila ljekarski pregled te, zapravo, stepen povreda nije ni utvrđen.

– Ovo nije prvi put da ona, praktično, skreće pažnju na sebe i da se nedolično ponaša, ali daleko od toga da je pokušala suicid. Mi smo odmah reagirali i zatražili sankcije, a odbijen nam je zahtjev o njenom premještanju u Tuzlu – rečeno nam je iz Uprave KPZ-a Mostar.

Kako je potvrđeno iz Kantonalnog suda Mostar, njoj je i ranije zbog nedoličnog ponašanja, nakon što se dovikivala sa zatvorenikom iz susjedne ćelije, izrečena zabrana posjeta koja je trajala deset dana.

S druge strane, dok u pritvoru čeka na podizanje optužnice za ubistvo Ivankovića, Hindić je u Općinskom sudu Mostar optužena za tešku krađu.