Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup ks

Tri osobe iz RS-a u restoranu “Igman” vrijeđali na nacionalnoj osnovi i prijetili, uhapšeni su

restoran igman

O svemu je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo

Pripadnici Policijske uprave Ilidža sinoć su uhapsili trojicu mladića iz RS-a zbog vrijeđanja na nacionalnoj osnovi i prijetnji upućenih E. S. u restoranu “Igman”, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

– Dana 10.01.2021.godine u 02:30 sati, policijski službenici Pete PU lišili su slobode lica: M.S., rođen 1996.godine, nastanjen u Han Pijesku, N.T., rođen 2001. godine, nastanjen u Istočnom Novom Sarajevu i D.P., rođen 1990. godine, nastanjen u Sokocu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti), na štetu E.S. iz Sarajeva, navedeno je u saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.