Akcija MUP-a RS

Tri osobe uhapšene u akciji “Storage” predate Tužilaštvu BiH

mup rs akcija storage (1)

Pripadnici te organizovane grupe, sumnjiče se za više teških krivičnih djela, povezanih sa strukturama organizovanog i narkokriminala na području Prijedora i okoline

Policijski službenici MUP-a RS jutros su predali tužiocu Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, trojicu osumnjičenih u okviru nastavka operativne akcije “Storage”, u borbi protiv organizovanog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga, povezanih sa više krivičnih djela.

Osumnjičeni koji su lišeni slobode, povezani su sa narko-skupinom koja djeluje na području Prijedora i okoline, a dovodi se u vezu sa osumnjičenim Railić Daliborom, koji se nalazi u pritvoru.

Pripadnici te organizovane grupe, sumnjiče se za više teških krivičnih djela, povezanih sa strukturama organizovanog i narkokriminala na području Prijedora i okoline, a pripadnici ovih struktura povezuju se i sa teškim ubistvom načelnika kriminalističke policije Prijedor, Radenka Bašića.

Tužilac će osumnjičene ispitati u zakonskom roku, nakon čega će odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, mjera zabrane i nastavku istražnih aktivnosti u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.