Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tuga i nevjerica u porodici ubijenog Miroslava Stojaka

miroslav-stojak-porodica1

Nakon ubistva kapetana Oružanih snaga BiH Miroslava Stojaka (43) danas u Staroj Biloj u krugu porodice tuga i nevjerica.

Članovi porodice još uvijek ne mogu da prihvate činjenicu da je Miroslav ubijen. Nevjerica je izraženija zbog činjenice da je on po prirodi bio veseo, volio je šalu i druženje, te nije imao sukoba ni sa kim. Brat Jozo kaže da ni porodica nema puno informacija o ovom ubistvu.

miroslav-stojak-porodica2

– Mi smo bili vezani jedan za drugog. Da je poznavao Kenana Varupu koji ga je ubio ja bih morao znati. Zašto je to učinio i nama je nejasno. Vjerski aspekt mogu odmah isključiti jer je sa svima bio dobar i nema govora o motivima izazvanim na taj način. Kod sebe je imao oko 300 maraka tako da ni to ne može biti motiv osim možda da je ovaj mislio da Miroslav ima novca s obzirom na to da je bio u vojsci – kaže Jozo.

Jozo kaže da su im iz policije kazali da im je Varupa od ranije poznat i da iza sebe ima više od 90 krivičnih djela.

Porodica ubijenog Miroslava Stojaka priprema se za sahranu koja će se obaviti sutra u 17 sati na groblju u Staroj Biloj. U organizaciji sahrane veliku podršku porodici pružaju pripadnici Oružanih snaga BIH. Iza Miroslava je ostala supruga, kćerka, sin i petorica braće.