prijetnje smrću

Tuzlanka koja je razotkrila i prijavila pedofila: Proživljavam pakao

poruke pedofila1

Iako je sve vrijeme odbijala i govorila mu da je ostavi na miru, manijak nije posustajao, prijeteći da će je ubiti ako javno objavi poruke i fotografiju

Tuzlanka A. J, koja je nedavno razotkrila pedofila A. Š. iz Fojnice i spasila svoju 13-godišnju kćerku, učenicu osmog razreda, dobila je prijetnje smrću.

Muškarac koji koristi profil na Facebooku pod imenom Ž.M. 6. januara prijetio joj je na Messengeru, a potom i na Instagramu. Napisao je da će doći u Tuzlu i zaklati je te da je na uvjetnoj kazni i da ne mari ako je prekrši. Jaganjac je isti dan otišla u MUP-a Tuzlanskog kantona i prijavila sve policiji. Inspektorima je proslijedila poruke i dala izjavu.

– Otkad sam pedofila A. Š. prijavila policiji, proživljavam pakao. Nakon što sam javno objavila poruke koje je slao mojoj kćerki bilo je svakakvih komentara, ali ovo je sad ozbiljno i bojim se. Mislim da nije u pitanju lažni profil. Nisam mogla više izdržati, nemam snage, morala sam opet ići u policiju – rekla je Jaganjac za Dnevni avaz.

Tuzlanka raskrinkala pedofila iz Fojnice: Kćerka mi se tresla od straha

Muškarac ju je prvo uznemiravao na Messengeru, a kada ga je blokirala, nastavio je na Instagramu. Tražio je da mu pošalje eksplicitne fotografije i da se sastanu u Tuzli.

Iako je sve vrijeme odbijala i govorila mu da je ostavi na miru, manijak nije posustajao, prijeteći da će je ubiti ako javno objavi poruke i fotografiju, kao što je to učinila s pedofilom iz Fojnice. Čak mu je njen suprug poslao poruku, ali ju je nastavio uznemiravati.

– Nema riječi kojim bih opisala kako mi je. Idem kod neuropsihijatra, jer gubim snagu. Strahujem za svoj i život svoje djece. Da nemam automobil, ne bih smjela otići ni do prodavnice. Imam osjećaj da će me neko uhvatiti, izbosti… Napisao mi je da bi me zaklao da je na mjestu onog manijaka iz Fojnice – govorila je Jaganjac.