Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tuzla

Tuzlanka Selma ubijena hicem iz samostrijela

Foto: Screenshot/BHRT

Policija je u kući prilikom uviđaja pronašla streljačko oružje i municiju

Selma Baluković koja je mrtva pronađena prije nekoliko dana u porodičnoj kući u Lipnici kod Tuzle usmrćena je hicem iz samostrijela, pokazala je obdukcija. Za ubistvo se sumnjiči njen muž, inače državljanin Mađarske.

U tuzlanskom prigradskom naselju Lipnica proteklog utorka u kući je pronađena 48-godišnja Selma Baluković, dok je u neposrednoj blizini tijela policija zatekla njenog povrijeđenog muža 50-godišnjeg državljanina Mađarske Erna Szabo – Csakija.

On je odmah hospitaliziran u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, gdje je podvrgnut operativnom zahvatu. Inače, Szabo – Csaki je glavni osumnjičeni za ubistvo, a zbog zdravstvenog stanja, kako je potvrđeno za Klix.ba, sa njime još nije obavljen ni prvi, informativni razgovor.

Bili su članovi streljačkog kluba

S druge strane, na Baluković je utvrđena povreda na vratu te ubodna rana u predjelu grudnog koša. Kako je potvrđeno za Klix.ba, preliminarni nalaz obdukcije je pokazao da je prostrelna rana u predjelu grudnog koša nanesena samostrijelom.

Istražitelji i dalje provode istragu cjelokupnog slučaja, a kako je Klix.ba ranije otkrio, Baluković i njen suprug su invalidne osobe, a kao takvi su se nalazili u članstvu jednog streljačkog kluba.

Policija je u kući prilikom uviđaja pronašla streljačko oružje i municiju.