Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U akciji “Bavarac” uhapšene četiri osobe zbog krađe automobila

policija_4

Po nalogu tužioca Tužilaštva BiH, policijski službenici Policije Brčko Distrikta u saradnji sa MUP-om RS, MUP-om Tuzlanskog kantona i MUP-om Županije posavske, proveli su združenu policijsku akciju na području Brčkog i drugih krajeva BiH, te lišili  slobode osumnjičene:

– Miladina Tošića, zvanog Slovenac, rođenog 1967. godine iz Brčko Distrikta,

– Savu Marinkovića, rođenog 1983. godine iz Pala,

– Nikolu Tošića, rođenog 1992. godine iz Brčko Distrikta, i

– Davora Šarića,  rođenog 1990. godine iz Brčko Distrikta BiH.

U više gradova u BiH je izvedena akcija združenih policijskih snaga kodnog naziva „Bavarac“, koja je usmjerena na razbijanje organizirane kriminalne grupe – automafije koja se sumnjiči za krađu motornih vozila.

Tokom akcije, koja se odvijala po nalogu Tužilaštva BiH, pretreseno je nekoliko lokacija na području Brčko Distrikta i drugih krajeva u BiH, a tokom pretresa su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti izvršenja krivičnog djela.

Ova akcija koju je provelo Tužilaštvo BiH, u saradnji sa policijskim agencijama, usmjerena je na otkrivanje i krivično procesuiranje počinilaca krivičnih djela organiziranog kriminala, a u vezi sa teškim krađama skupocjenih motornih vozila.

Osobe lišene slobode osumnjičene su da su određeni vremenski period, tokom 2015. godine, organizovale kriminalnu grupu, a koja grupa je s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi,  upotrebom tehnika i alata za kompjuterski kriminal, bavila otuđenjem skupocjenih motornih automobila.

Cilj ovakvih akcija je zaštita imovine građana Bosne i Hercegovine, te smanjenje auto-kriminala u Bosni i Hercegovini.

Osumnjičene osobe će u zakonskom roku biti predate tužiocu koji će ispitati osumnjičene, nakon čega će donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.