Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U razmjeni vatre s policijom jedna osoba smrtno stradala

policija-trebevic

Lice čiji su inicijali A.Đ. (32) smrtno je stradalo u pucnjavi u naselju Miljevići, na putu Vraca – Trebević, na području Istočnog Sarajeva.

Pucnjava se dogodila kada su pripadnici MUP-a Sarajevskog kantona bili u potjeri za vozilom marke “škoda” za čijim je upravljačem bio nastradali, a na mjestu suvozača bila je žena čiji su inicijali L.M.

Kada je policija sustigla vozilo došlo je do razmjene vatre u kojoj je ranjen A.Đ. On je prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gdje je preminuo od zadobijenih povreda.

Federalna TV javila je da je u pucnjavi ubijen Adis Ðorđijević, dok je ranjena Lejla Muhović.

Prema prvim policijskim saznanjima, Lejla Muhović je nasilno odvedena sa Grbavice u pravcu Istočnog Sarajeva, došlo je do razmjene vatre s pripadnicima MUP-a KS.

Prema iskazu Muhovićeve, nakon što je primjetila policijsku potjeru pokušala je pobjeći, nakon čega je došlo do fizičkog obračuna između nje i Đorđijevića, te je tom prilikom upotrijebljeno vatreno oružje. Policija je blokirala šire područje Vraca.

Portparol Kliničkog centra Muamera Šehić izjavila je da ne može davati detalje o stradalom, na zahtjev porodice.

Pripadnici MUP-a Sarajevskog kantona uhapsili su L.M. i predali je pripadnicima Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, jer se događaj desio na području pod njihovom kontrolom.