Posušje

U saobraćajnoj nesreći poginula jedna osoba, druga povrijeđena

Foto: ABCportal.info
Saobraćajna nesreća u mjestu Broćanac

Ovlaštene službene osobe su obavile uviđajne radnje i izuzele predmetno vozilo radi potrebnih daljnjih vještačenja, dok će se na tijelu preminulog po nalogu tužioca izvršiti obdukcija dana 20. maja

U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u četvrtak, u večernjim satima u mjestu Broćanac, u općini Posušje, smrtno je stradala osoba J.B. (2002.) iz Posušja prilikom slijetanja vozila marke ”mercedes”.

”Dana 18. maja u noćnim satima PU Posušje je obavijestila dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva ZHK u Širokom Brijegu da se u mjestu Broćanac, općina Posušje, dogodila saobraćajna nesreća kojom prilikom je došlo do samoslijetanja vozila marke ‘mercedes” posljedicom čega je na licu mjesta preminuo vozač istog vozila J.B. (rođen 2002. godine) iz Posušja, dok je suvozač istog vozila B.J. (rođen 1996. godine) iz Posušja, zadobio tjelesne povrede za sada neutvrđenog stepena, a koji je vozilom Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Posušje prevezen u CUM SKB-a Mostar na daljnje liječenje”, navodi se u saopćenju Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona u Širokom Brijegu.

Ovlaštene službene osobe su po nalogu dežurnog tužioca obavile uviđajne radnje i izuzele predmetno vozilo radi potrebnih daljnjih vještačenja, dok će se na tijelu preminulog po nalogu tužioca izvršiti obdukcija dana 20. maja.

Iz Kantonalnog tužilaštva su naveli kako će se u predmetu nastaviti poduzimati sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja uzroka nastanka saobraćajne nesreće.