Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dvoje uhapšenih

U Sarajevu pronađeno 13 kilograma droge, oduzet “Mercedes”

Foto: MUP KS

Na području općine Novo Sarajevo, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici su sinoć izvršili pretres motornog vozila, u čijoj unutrašnjosti je pronađeno 12 (dvanaest) PVC paketa u kojima se nalazilo 13 kilograma marihuane.

Pretresom je pronađena i određena količina gotovog novca u EUR i BAM valuti, te drugi predmeti od interesa za istragu.

Uhapšeni su R.Š. (63) iz Trebinja zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga i D.P. (22) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga i posjedovanje i omogućavanje uživanja droga.

droga
Foto: MUP KS

Privremeno je oduzeto i putničko motorno vozilo „Mercedes“.

Akciju ‘Hornet’ sinoć su realizovali policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba droga Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i službenicima Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju daljnji rad u okviru ove akcije, saopćeno je iz MUP-a KS.