nesreća u tuzli

U stravičnom sudaru tri vozila šestero povrijeđenih, među njima i dvoje djece

Foto: Tuzlanski.ba

Za vrijeme uviđaja, koji je trajao sinoć od 22.45 do 2.45 sati jutros, saobraćaj je na dijelu ove dionice bio potpuno obustavljen i odvijao se alternativnim pravcima

Šest osoba, od kojih dvije maloljetne, povrijeđeno je u sudaru tri vozila na regionalnom putu u tuzlanskom naselju Orašje, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi, koja se dogodila sinoć oko 22.30 sati, učestvovali su automobili “golf pet” kojim je upravljao E.B. (19), “Golf šest” koji je vozila S.K. (41) i “VW turan” za čijim volanom je bio N.K. (54), svi iz Tuzle.

Teško su povrijeđeni osmogodišnja djevojčica u vozilu “Golf šest”, koja je zadržana na liječenju u Univerzitetskom centru Tuzla, kao i saputnik u “Golfu pet” I.B. iz Tuzle (19).

Lakše su povrijeđeni vozači S.K. E.B, te trinaestogodišnja djevojčica iz “Golfa šest” i saputnik u “Golfu pet” H.B. (19).

Za vrijeme uviđaja, koji je trajao sinoć od 22.45 do 2.45 sati jutros, saobraćaj je na dijelu ove dionice bio potpuno obustavljen i odvijao se alternativnim pravcima, prenosi Srna.

sudar
Foto: Tuzlanski.ba

O svemu je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a policija preduzima potrebne mjere i radnje na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode.

Iz UKC-a Tuzla saopšteno je da se u ovu zdravstvenu ustanovu javilo pet pacijenata koji su obrađeni na prijemima Klinike za ortopediju i traumatologiju i Klinike za hirurgiju, dok je jedna osoba zadržana na opservaciji na Klinici za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju.

Ostali pacijenti su otpušteni na kućno liječenje.