Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

brčko

U teškoj saobraćajnoj nesreći poginuo maloljetnik

saobraćajna nesreća brčko
FOTO: Otisak.ba

Uzroci navedene saobraćajne nesreće bit će poznati nakon što se utvrde sve okolnosti pod kojima se ista dogodila, dodaje se u policijskom izvještaju

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak u naselju Prutače kod Brčkog smrtno je stradao 17-godišnji vozač mopeda, dok je njegov saputnik zadobio teške tjelesne ozlijede.

“U četvrtak u 11,41 sati Policiji Brčko distrikta BiH je prijavljeno da se u naselju Prutače dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su sudjelovali moped i jedno putničko motorno vozilo i u kojoj ima ozlijeđenih osoba.

Odmah nakon zaprimanja prijave, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izašli na mjesto događaja i izvršili uviđaj pod nadzorom dežurnog tužitelja Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Utvrdili su da su u saobraćajnoj nezgodi sudjelovali moped i motorno vozilo marke ‘Citroen’, kojom prilikom je smrtno stradao vozač mopeda rođen 2006. godine.

Putnik na mopedu, osoba inicijala A.A. rođen 2000. godine zadobio teške tjelesne ozlijede”, saznaje se iz Policije Brčko distrikta BiH.

Uzroci navedene saobraćajne nesreće bit će poznati nakon što se utvrde sve okolnosti pod kojima se ista dogodila, dodaje se u policijskom izvještaju.