Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kabaš u bjekstvu

Ubistvo Mehmeda Ramića: Uhapšen i Zuko, Kabaš i dalje u bjekstvu

New Project (50)

Policija je, podsjetimo, ranije uhapsila i Amela Jašarevića, zvanog Šaja, koji je sačekao policiju i rekao da je on ubica

Sarajevska policija uhapsila je još dvije osobe koje se dovode u vezu sa ubistvom Mehmeda Ramića koje se sinoć desilo na raskrsnici, na glavnoj gradskoj saobraćajnici u sarajevskom naselju Pofalići.

Radi se o osobama inicijala E. I. i I. Z., potvrđeno je za Faktor iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da su dvojica uhapšenih bili u automobilu koji se udaljio sa mjesta ubistva.

Ranije je objavljeno da je policija uhapsila Edvina Imamovića, a koji se dovodi u vezu sa ovim događajem. Nezvanično, drugi uhapšeni je Igor Zuko.

Prema izvorima Faktora iz istrage, za Imamovića se sumnja da je upravljao vozilom u kojem se u trenutku ubistva nalazio Adel Kabaš, ranije poznat kao Adel Murtović, a koji je u bjekstvu i za kojim se traga.

Policija je, podsjetimo, ranije uhapsila i Amela Jašarevića, zvanog Šaja, koji je sačekao policiju i rekao da je on ubica.

Pucano iz vozila u pokretu

Policija je ranije danas objavila detalje ovog događaja:

“Jučer u 21.15 sati, obaviješten je Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo da je na raskrsnici ulica Hamdije Čemerlića-Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, iz vozila u pokretu u pravcu drugog vozila upotrijebljeno vatreno oružje i da ima povrijeđenih lica. Izlaskom na lice mjesta potvrđeni su navodi prijave. Od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovana je smrt lica M.R. rođen 1996. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Na mjestu događaja zatečen je A.J., rođen 1991. godine, nastanjen u Sarajevu.

Pomenutog dana u 23.50 sati A.J. je uhapšen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ‘Ubistvo’ i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke. Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, u vezu sa izvršenjem opisanog krivičnog djela može se dovesti i lice A.K., rođen 1991. godine, nastanjen u Sarajevu, za kojim se traga”.