Crna hronika

Akcija Pečat

Uhapšen Marokanac osumnjičen za posjedovanje narkotika

12/03/2020

Osoba M. A. je lišena slobode i tokom dana će uz službeni izvještaj biti predana dežurnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo (KS) danas su u saradnji sa Službom za poslove sa strancima BiH – Terenski ured Sarajevo i nadležnim inspekcijskim organima Federalnom poreznom upravom – Kantonalni porezni ured Sarajevo i Kantonalnom upravom za inspekcijske poslove KS, realizovali operativnu akciju kodnog naziva “Pečat”.

U sklopu akcije realizirane po Naredbi Općinskog suda Sarajevo, izvršen je pretres u stambeno – poslovnom objektu, u ulici Munira Gavrankapetanovića, općina Ilidža, vlasništvo Z. K. iz Sarajeva.

U tom je objektu zatečeno 175 osoba/migranata, koji su tu ilegalno boravili, te vlasniku plaćali novčanu naknadu za boravak.

S obzirom na to da spomenute osobe nisu posjedovale potrebnu dokumentaciju za boravak na području Bosne i Hercegovine, premještene su u Imigracioni centar “Blažuj”.

Pretresom osobe inicijala M. A., rođen 1994. godine u Maroku, pronađeno je i privremeno oduzeto devet PVC vrećica sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Osoba M. A. je lišena slobode i tokom dana će uz službeni izvještaj biti predana dežurnom tužiocu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo – posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Inspektori Službe za poslove sa strancima, Federalne porezne uprave – Kantonalni porezni ured Sarajevo i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo su ovom prilikom poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Budući da je u srijedu na područje KS-a premješten veći broj migranata sa područja Tuzlanskog kantona, Uprava policije MUP-a KS će i tokom narednog perioda, u skladu sa raspoloživim ljudskim i materijalnim resursima, nastaviti aktivnosti preventivno-represivnog karaktera, u skladu sa svojim nadležnostima na području KS-a, saopćeno je iz MUP-a KS.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.