Uhapšen muškarac zbog sumnje da je saučesnik u prikrivanju ubistva Dragičevića

david dragicevic – mjesto

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjoj Luci odredio je pritvor od mjesec dana za osobu inicijala A.K. (1982.) iz Banje Luke, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Iz Tužilaštva podsjećaju da je ovaj slučaj vezan za nastavak istrage u vezi sa počinjenim krivičnim djelom ubistva Davida Dragičevića iz Banje Luke.

Nezvanično, pritvor je određen Alenu Kukiću zbog sumnje da je manipulisao dokazima u slučaju ubistva Dragičevića, odnosno da je manipulisao snimcima sa objekta „MK“, a koji se nalazi u Ulici Velibora Janjetovića Janje.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te iz razloga postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koje je jučer predložilo pritvor za A.K.

Navode da i dalje intenzivno sprovode istragu u ovom krivičnom predmetu.

Pojedini mediji u RS-u su objavili nezvanične informacije da su Kukić i njegov advokat, tokom saslušanja, odbacili optužbe Tužilaštva i tvrde da je snimke skidao na zahtjev policijskih inspektora.