Crna hronika

mup ks

Uhapšena vlasnica rotvajlera koji su jučer izgrizli ženu u centru Sarajeva

05/10/2021
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

O pomenutom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo

Dana 04.10.2021.godine u 18,00 sati, obaviještena je Druga PU da su u haustoru zgrade, ulica Kulovića, općina Centar Sarajevo, dva psa rase “Rotvajler”, napala i izgrizla lice I.P. iz Sarajeva.

Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane lakše tjelesne povrede i na Klinici za ortopediju i traumatologiju je zadržana na daljem liječenju. Pomenutog dana u 21,10 sati, policijski službenici Druge PU lišili su slobode lice T.P.L., rođena 1967. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo Nesavjesno čuvanje pasa i drugih opasnih životinja.

O pomenutom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Lice lišeno slobode je predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju pomenutog krivičnog djela.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.