Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšene četiri osobe osumnjičene za krađu više od 100.000 KM

policija-rs2222

Prijedorska policija uhapsila je u akciji „Trojka“ četiri osobe osumnjičene za pljačku u mjenjačnicama u tržnim centrima “Bingo” u Prijedoru i Doboju, iz kojih su ukrali više od 100.000 maraka, a sumnja se i za još neka krivična djela.

Za jednim izvršiocem još se traga, potvrdio je danas novinarima načelnik Sektora krim-policije Centra javne bezbjednosti Prijedor Radomir Dukić.

Uhapšeni su N.N. (34), S.B. (32) i V.M. (41) iz Banje Luke, te I.D. (41) iz Novog Grada/Bosanskog Novog.

Dukić je kazao da su tokom policijskog pretresa pronađeni materijalni dokazi koji uhapšene povezuju sa tri teške krađe, jednoj u tržnom centru “Bingo” u Doboju i dvije u Prijedoru, u butiku “Beng beng” gdje je materijalna šteta iznosila oko 10.000 KM i u prodavnci “Nikić” gdje je pričinjena šteta od oko 5.000 KM.

U slučaju tržnog centra “Bingo” Prijedor, kako je naveo, počinjeno je više krivičnih djela.

Prije razbojništva, ukradeno je vozilo kojim su počinioci razbili ulazna vrata centra, materijalna šteta u mjenjačnici unutar ovog centra procijenjena je na 95.000 KM, a u noći izvršenja ovih djela zapaljeno je i jedno vozilo vrijedno između 20.000 i 30.000 KM.

-Kod jedne osobe pronađeno je i nelegalno oružje. U pitanju su dva raketna bacača, takozvane zolje, i jedan pištolj i okvir za pištolj, naveo je Dukić.