Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uhapšeni u Višegradu: Krijumčarili strane državljane pa ih opljačkali

policija-rs34
Foto: Ilustracija

Policija u Višegradu uhapsila je jučer M.P. iz Višegrada i D.B. iz Stoca, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djelo krijumčarenje ljudi i razbojništvo.

Policijskoj stanici Novo Goražde, jučer je oko 15 sati, prijavljeno da se na mostu na rijeci Drini koji vodi prema mjetu Hladila, nalazi najvjerovatnije strani državljanin koji zaustavlja vozila i traži pomoć nerazgovjetno govoreći da su dvije osobe odvele brata u nepoznatom pravcu i otele im novac.

Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na mjesto događaja gdje su zatekli jednu osobu, te utvrdili da se radi o H.R., državljaninu Irana, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Tokom obavljenog razgovora H.R. je slabo razumljivim engleskim jezikom i gestikulacijom objasnio policijskim službenicima da su dvije osobe odvele njegovog brata, te da su im prijeteći pištoljem, oduzeli izvjesnu količinu novca, mobilni telefon, pasoš i ručni sat.

Pretragom terena na području sela Hladila, u općini Novo Goražde, policijski službenici su oko 15.40 sati pronašli drugog stranca, te utvrdili da se radi o H.S., državljaninu Irana.

Istog dana, oko 15.50 sati policijski službenici Policijske stanice Višegrad, na svom staničnom području pronašli su i lišili slobode osumnjičene M.P. i .D.B. i predali ih Policijskoj stanici Novo Goražde.

O navedenom događaju obavješteno je Tužilaštvo BiH, te Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo, koji su nakon izvršenih konsultacija naložili da policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH preuzmu osumnjičene i rade na kompletiranju i dokumentiranju krivičnog djela krijumčarenje ljudi, te da policijski službenici CJB Istočno Sarajevo rade na dokumentiranju krivičnog djela razbojništvo.