Akcija Maglić

Uhapšeno 12 osoba, među njima i pomoćnik direktora KPZ Foča

zatvor foca (15)

U dosadašnjim aktivnostima pronađena je veća količina novca, oružja, municije i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezi sa navednim krivičnim djelima

Dvanaest lica je uhapšeno u okviru operativne akcije kodnog naziva “Maglić”, a među njima je i pomoćnik direktora Kazneno-popravnog zavoda /KPZ/ Foča Sreten Matović, saznaje Srna.

U okviru ove akcije, koja je počela jutros, vršeni su pretresi na 28 lokacija na području Republike Srpske, a slobode su lišena lica za koje su postojali osnovi sumnje da su počinili krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nesavjestan rad u službi.

Iz MUP-a Republike Srpske ranije je saopšteno da se pretresi vrše na području Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Doboja, Foče, Istočnog Sarajeva i Trebinja, te u kazneno-popravnim zavodima Foča i Trebinje, za šta su angažovani pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a Srpske.

“U dosadašnjim aktivnostima pronađena je veća količina novca, oružja, municije i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezi sa navednim krivičnim djelima”, navedeno je u saopštenju.

Apkciju provode pripadnici Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske, uz asistenciju policijskih službenika nadležnih policijskih uprava.

Sve aktivnosti se provode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, naveli su iz MUP-a Republike Srpske.