Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Crna hronika

Uhapšeno šest osoba zbog zloupotrebe biračkog prava i falsifikovanja isprava

15/09/2016

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) danas su lišili slobode šest osoba na području opštine Derventa zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela “Falsifikovanje isprave” i “Zloupotreba biračkog prava”.

“Oni se sumnjiče da su falsifikovali dokumentaciju na osnovu koje su registrovali najmanje 1.471 birača koji glasa putem pošte iz inostranstva i takvu dokumentaciju dostavili Centralnoj izbornoj komisiji BiH (CIK BiH)”, saopštio je MUP RS.

U saopštenju se dodaje da je Osnovni sud u Derventi izdao Naredbu o oduzimanju spornih prijava glasača iz Centralne izborne komisije, ali je 14. septembra 2016. godine CIK BiH odbila da postupi po naredbi Suda i policijskim službenicima MUP-a RS da preda traženu dokumentaciju.

“O postupanju CIK-a BiH obavješten je Glavni okružni tužilac u Doboju pod čijim se nadzorom radi”, navodi se u saopštenju.

Komentari