Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nezir Kamenica

Ukućane pobio sjekirom jer mu nisu dali novac za mobitel i novu odjeću

Nezir Kamenica

Završne riječi Tužilaštva planirane su za 14. decembar

Na današnjem ročištu Tužilaštvo je saslušalo svog posljednjeg svjedoka, nakon čega je tužilac Dragan Slijepčević precizirao optužnicu koja Nezira Kamenicu (23), koji je u maju 2017. u selu Bogušići kod Goražda sjekirama ubio svoju majku, Zehru Kavazović, očuha Ifeta i nanu Šemsu Džabiju.

Svjedok Senad Adžem, rođak ubijenog Ifeta Kavazovića, rekao je da ne postavlja imovinsko-pravni zahtjev u predmetu protiv Kamenice.

Potom je tužilac Dragan Slijepčević pročitao preciziranu optužnicu prema kojoj je Nezir, nezadovoljan kako se njegova porodica brine o njemu, da mu ne daju novac za novi mobitel, novu sobu i odjeću, te da ga maltretiraju tjerajući ga da radi u malinjaku, te da o njemu ne vode računa, 2. maja 2017. u 19 sati u Bogušićima, uzao dvije sjekire, od kojih je jednu, manju, stavio za pas iza leđa, te riješio da na okrutan i podmukao način pobije ukućane.

Očuha Ifeta, koji je bio za kompjuterom, s leđa je udario po glavi i tijelu. U tom trenutku ušla je njegova majka Zehra, te je Nezir jednu sjekiru zabio u vrata, a potom izvadio manju sjekiru iza pasa i počeo majku udarati po rukama, glavi i tijelu, zadavši joj šest udaraca. Nanu Šemsu je napao sjekirom u njenom krevetu na spratu udarivši je pet puta. Očuh Ifet, majka Zehra i nana Šemsa nisu imali šanse da se odbrane, jer nisu očekivali da će ih Nezir podmuklo i brutalno napasti. Potom je tijela odvukao u kadu i pokrio dekom, a iz džepova im uzeo novac za autobusku kartu do naselja Ilidža u Sarajevu, gdje se narednog dana predao.

Nakon ročišta tužilac Slijepčević je pojasnio da je činjenični opis optužnice promijenjen samo u tome da je malo više naglašeno umišljajno postupanje optuženog.

Završne riječi Tužilaštva planirane su za 14. decembar.