Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

amir kovačević

Umro vlasnik tuzlanske firme koji je 2009. godine bio optužen za ubistvo Kristijana Botića

kovacevic botic

Brojni građani Tuzle i Amirovi prijatelji u nevjerici su dočekali vijest o njegovoj iznenadnoj smrti

Sinoć je u Tuzli nakon moždanog udara u 50-toj godini preminuo vlasnik firme AKM – Commerce iz Tuzle Amir Kovačević.

Amirovi prijatelji i poznanici u nevjerici su dočekali vijest o njegovoj iznenadnoj smrti.

Podsjetimo, Kovačević je bio optužen za ubistvo Kristijana Botića u tuzlanskom motelu “Royal” 9. septembra 2013. godine. Dvije i po godine kasnije Vrhovni sud FBiH je Kovačevića oslobodio optužbi za ubistvo.

Kovačevića je pravosuđe tada teretilo za ubistvo počinjeno 9. septembra 2013, oko 3.30 sati, ispred restorana “Royal” u tuzlanskoj Ulici Bosne Srebrene. Kako je utvrđeno, Kovačević je ispalio šest hitaca iz pištolja u Botića, koji je preminuo u bolnici 10 dana nakon ranjavanja.

Sve je započelo na privatnoj zabavi, koju je vlasnik restorana organizirao povodom rođenja kćerke, a gdje se nalazio i poznati srbijanski nogometaš Mladen Krstajić koji je naručivao pjesme koje su Botića iritirale pa mu je on uzvratio pjesama “Da te nije Alija” i “Emina”.

Kako je navedeno u optužnici, zbog naručenih pjesma izbila je žestoka verbalna prepirka pa su se počele razbijati čaše, a nedugo zatim došlo je do kobnog sukoba. Kovačević je verbalno i fizički stao na stranu svog prijatelja Krstajića, kojega je Botić vrijeđao, pa su se povukli u vrt restorana.

U jednom trenutku tokom svađe počeli su se potezati i pištolji, što je i dovelo do krvoprolića na ulici. U optužnici je, između ostalog, navedeno da je vidno uzrujani Kovačević, nakon što je ispalio šest hitaca u Botića, skočio na njega udarajući ga nogama i pištoljem u glavu. Botićeva porodica ga je kasnije prozivala za klasičnu “sačekušu”.

Inače, Botić je 2009. preživio jedno ranjavanje, kada je u njega Edis Halilović ispalio sedam hitaca u Živinicama. Botić je odležao i zatvorsku kaznu zbog okrutnog ubistva Đanija Perčića i teškog ranjavanja njegova brata Dine na tuzlanskom Korzu 2001.

Informacija o posljednjem ispraćaju Kovačevića danas će biti poznata.