Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

čaklovići kod tuzle

Univerzitetski profesor Golfom starim 40 godina udario u zid kuće i poginuo

nesreca madzarevic ilustracija

Upravljajući automobilom izgubio je kontrolu, te udario u zid kuće

Menadžment Fakulteta elektrotehnike UNTZ objavio je da je iznenada preminuo profesor Vlado Madžarević.

Profesor Madžarević je smrtno stradao u nesreći koja se sinoć dogodila u Donjim Čaklovićima. Upravljajući automobilom izgubio je kontrolu, te udario u zid kuće, javlja Tuzlainfo.

“Dragi studenti i prijatelji Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli,

Sa nevjericom i u šoku, primili smo vijest da nas je iznenada u 68. godini života napustio uvaženi dr. sci. Vlado Madžarević, profesor emeritus na UNO ‘Elektrotehnika i sistemi konverzije energije’ Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli.

Profesor Madžarević dao je nemjerljiv i neizbrisiv doprinos razvoju svoje uže naučne oblasti, Fakulteta elektrotehnike i Univerziteta u Tuzli u cjelini kao i kod brojnih generacija studenta koje je pudučavao. Zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike je stekao 13.07.1976. godine kao prvi diplomirani student Fakulteta elektrothenike u Tuzli na kojem je proveo svoj cijeli radni vijek. Od 2001. do 2005. godine je obnašao funkciju dekana Fakulteta elektrotehnike a odlaskom u zasluženu mirovinu dodjeljeno mu je počasno zvanje profesor emeritus”, saopćeno je sa Fakulteta elektrotehnike.

Komemoracija profesoru Madžareviću će biti upriličena na Fakultetu elektrotehnike, a tačan termin će biti naknadno poznat.

Nezavisne novine javljaju kako Madžareviću pozlilo, te da je to uzrok tragedije. Kako dalje pišu, profesor je vozio “Golfa 2” proizvedenog daleke 1981. godine.

Sa stradalim nije bio niko u automobilu niti je ko drugi povrijeđen na ulici ni u objektu koji je udario ili bio ugrožen.