Usred dana na platou BBI dječaku stavio nož pod grlo i oteo mobitel

bbi0

U petak 29. aprila u podne, u strogom centru Sarajeva na platou ispred BBI centra, kada tim putem prolaze ili se zadržavaju čekajući nekoga, bude na stotine ljudi, dogodilo se razbojništvo.

Žrtve razbojnika bila su dva 14-godišnjaka. Jednom od njih stavio je nož pod grlo i prijeteći tražio da mu obojica daju svoje mobitele, piše novinska agencija Patria.

Sarajevo je odavno nesiguran grad. No, razbojnici više ne prezaju ni od mjesta ni od vremena pljačkanja građana. Nedavno su također usred bijela dana u tramvaju opljačkali jednog našeg sugrađanina.

Otac jednog od opljačkanih dječaka, koji je sa svojim sinom davao izjavu policiji, kaže da mu dijete od petka stalno ide kod psihijatra od silnog šoka koji je preživio nakon što mu je razbojnik stavio nož pod grlo.

Također, kaže nam da se on lično raspitao, obzirom da policija još nije ušla u trag razbojniku, kako je riječ o starom znancu policije, 25-godišnjem Romu sa Gorice.

I dok se usred bijela dana pljačkaju građani na ulici, tramvaju, stanovima…iz MUP-a Kantona Sarajevo slušamo isprazne fraze „sigurnosna situacija je zadovoljavajuća“. Kako za koga. Za građane sigurno nije, a posebno ne za dječaka kojeg će traume od petka pratiti kroz cijeli život.