Uz jake mjere sigurnosti Amel Sejfović doveden u sudnicu VIDEO

sejfovic-sudnica

Amel Sejfović je uz jake sigurnosne mjere danas doveden na nastavak suđenja na Kantonalnom sudu Sarajevo gdje je svjedočila studentica M. H. (1992.), inače prijateljica Amelove sestre Alme koja se tereti za pripremanje pljačke Raiffeisen banke u Sarajevu 2015. godine.

Osim Alme Sejfović današnjem ročištu pristupio je i Arif Hajrudinović koji se kao i Alma nalazi u pritvoru u KPZ-u Sarajevo, te Nizama Beširević, Haris Hajrović i Goran Šakota koji se brane sa slobode.

Svjedokinja M. H. je ispričala kako je za pljačku saznala iz medija, a za Amelovo hapšenje od komšija, jer je živjela u blizini. I za Almino hapšenje također je saznala iz medija.

Odgovarajući na pitanja tužioca Dragana Slijepčevića, M. H. je kazala kako ju je Alma kontaktirala u decembru 2015. godine putem vibera i zamolila da uplati novac na jedan račun, a ime i prezime, kao i ostale podatke ostavila joj je napisane na ceduljici u stanu.

Pogledajte kako je Sejfović pobjegao iz KPZ-a VIDEO

Prema njenim riječima, ona je novac uplatila u Raiffeisen banci.

– Sjećam se samo da je novac uplaćen nekome u Francuskoj. Ona je tada bila na slobodi i nisam je pitala kome uplaćuje – ispričala je M. H.

Naredno ročište zakazano je za 4. oktobar u 9:00 sati kada će Tužilaštvo KS iznijeti materijalne dokaze, a Sud će izdati naredbu da se na sljedeći pretres dovede Aida Kulovac, koja se nije odazvala današnjem pozivu za svjedočenje.