Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

MUPTK

Velika akcija: Na meti dileri, policajci “češljali” na 14 lokacija

Foto: MUPTK
Oduzeta droga

Policija je objavila i fotografije oduzete droge

Pripadnici Uprave policije Ministarastva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUP TK) – Sektor kriminalističke policije, Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, u saradnji sa pripadnicima Jedinice policije za specijalnu podršku i Policijske uprave (PU) Gračanica, izveli su opsežnu akciji na području Gračanice.

Foto: MUPTK

Tom prilikom izvršeno je 14 pretresa, oduzeta je značajna količina droge te su uhapšene četiri osobe.

Kako su saopćili iz MUP-a TK, akcija je izvedena nakon višemjesečne istrage usmjerene na hapšenju i procesuiranju dilera.

Policajci su, postupajući po naredbi Općinskog suda u Gračanici, u ponedjeljak izvršili pretrese na 14 lokacija na području grada Gračanica te 11 osoba.

droga muptk
Foto: MUPTK

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta značajna količina materija koje svojim izgledom asociraju na opojne droge i iste će biti predmet vještačenja.

U saopćenju MUP-a TK navodi se da su oduzeti i motocikl, više mobitela, dva tableta, laptop, municija, kao i drugi predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

municija
Foto: MUPTK

Tokom naznačenih aktivnosti, koje su poduzimane u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, uhapšeni su K. N. (28), A. D. (26), A. M. (33) i A. B. (32), svi nastanjeni na području grada Gračanica.

Foto: MUPTK

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni će, uz izvještaj, biti predati u nadležnost i dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

marihuana trava droga kanabis muptk
Foto: MUPTK

MUP TK na zvaničnoj web-stranici objavio je ii fotografije oduzete droge, više pogledajte u fotogaleriji.