Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup rs

Više desetina osoba privedeno u istrazi ubistva Radenka Bašića u Prijedoru

prijedor ubistvo FTV

Radenko Bašić, načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor, ubijen je u ponedjeljak ujutro u naselju Pećani u Prijedoru kada je na njega pucala nepoznata osoba

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su u dosadašnjim aktivnostima, u okviru istrage krivičnog djela “Teško ubistvo”, do sada priveli više desetina osoba na području RS, koja bi mogla da se dovedu u vezu sa ubistvom policijskog službenika Radenka Bašića u Prijedoru, javlja Anadolu Agency (AA).

“Lice D. R. iz Prijedora je nakon kriminalističke obrade u policiji predato na postupanje nadležnom tužiocu Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru”, saopšteno je iz MUP-a RS-a.

Dodaje se da pripadnici MUP-a aktivno sarađuju sa predstavnicima drugih policijskih agencija, a da se sve aktivnosti provode pod nadzorom nadležnog tužilaštva.

Radenko Bašić, načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor, ubijen je u ponedjeljak ujutro u naselju Pećani u Prijedoru kada je na njega pucala nepoznata osoba.

U RS-u je zbog ubistva Bašića danas dan žalosti, prema odluci entitetske Vlade.