Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stradalo osam mladih osoba

Vlada FBiH 4. januar proglasila Danom žalosti zbog tragedije u Posušju

New Project (89)

Povodom tragedije koja se dogodila u Posušju, premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je u ime Vlade Federacije i u svoje ime uputio telegram saučešća porodicama nastradalih

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je 4. januar 2021. godine proglasila Danom žalosti u ovom entitetu zbog tragedije u mjestu Tribistovo u Općini Posušje, na jugu Bosne i Hercegovine, gdje je osmoro mladih ljudi preminulo od posljedica gušenja plinom.

Riječ je o učenicima srednje škole i studentima, odnosno o četiri djevojke i četiri mladića.

Tragedija se dogodila tokom proslave Nove godine.

Policijski komesar Zapadnohercegovačkog kantona Milan Galić je za N1 rekao da je policija na terenu i da je još uvijek u toku uviđaj.

“Najvjerovatnije da se radi o gušenju, ali više informacija ćemo imati po okončanju uviđajnih i ostalih radnji”, kazao je.

Općina Posušje je izrazila saučešće porodicama nastradalih.

“Također, molimo sve vlasnike ugostiteljskih objekata da u znak poštovanja prema žrtvama, obustave rad”, objavljeno je na Facebook stranici Općine Posušje.

Povodom tragedije koja se dogodila u Posušju, premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je u ime Vlade Federacije i u svoje ime uputio telegram saučešća porodicama nastradalih.

Saučešće su porodicama nastradalih izjavili i član Predsjedništva BiH Željko Komšić te predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.