Crna hronika

kantonalno tužilaštvo

Za 11 uhapšenih u akciji “Profit” predložen pritvor

11/12/2020

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uhapsili su u okviru akcije "Profit" 14 osumnjičenih za organizovani kriminal, a tokom pretresa u Sarajevu, Brezi i Travniku oduzet je novac, dokumentacija i drugi predmeti

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu predložio je Kantonalnom sudu određivanje pritvora za 11 osumnjičenih koji su uhapšeni u akciji “Profit” zbog sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa prevarom u privrednom poslovanju, pranjem novca, prevarom i zloupotrebom položaja ili ovlaštenja.

Ročište je zakazano za danas u 14.30 sati u Kantonalnom sudu, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uhapsili su u okviru akcije “Profit” 14 osumnjičenih za organizovani kriminal, a tokom pretresa u Sarajevu, Brezi i Travniku oduzet je novac, dokumentacija i drugi predmeti.

Iz Sipe je ranije saopšteno da je otkriveno i privremeno oduzeto 744.800 evra, 89.400 KM, 10.800 hrvatskih kuna i 13.720 dinara, te obimna dokumentacija i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Službenici SIPA-e privremeno su obustavili raspolaganje novčanim sredstvima na dva računa u iznosu od 1.988.900 u KM i od 1.884.007 u evrima, koja su locirana na računima 19 lica.

Komentari

Autor: Srna

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.