Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tužilaštvo ks

Zatražen pritvor: Poznato kome je prijetio uhapšeni Amir Pašić Faćo

Foto: Screenshot/YouTube

Pašić je danas saslušavan u Tužilaštvu KS.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je prijedlog Općinskom sudu Sarajevo za određivanje jednomjesečnog pritvora Amiru Pašiću Faći, koji je jučer uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti, potvrdio je Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS.

Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi Pašić na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, te da bi uništio ili sakrio dokaze, javlja Avaz.

Pašić je u ulici Zelenih beretki u Općini Stari Grad uhapšen na osnovu raspisane operativne potrage.

“Dana 21.11.2023. godine u 00:10 sati u ulici Zelenih beretki, općina Stari Grad Sarajevo, na osnovu raspisane operativne potrage, policijski službenici PU Stari Grad lišili su slobode A.P., rođen 1971. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, 52-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo”, saopćeno je jučer iz MUP-a KS.

On je na društvenoj mreži TikTok prijetio Tinu Begtaševiću, sudiji Općinskog suda u Sarajevu.

Pašić je inače bivši robijaš koji je ranije bio procesuiran zbog krivičnih djela “Ubistvo u pokušaju”, “Ugrožavanje sigurnosti”, “Razbojništvo”…

Pašić je danas saslušavan u Tužilaštvu KS.