Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

svjedočio optuženi

Zbog Ejubovićeve izjave otac stradale Ajle Ibrica napustio sudnicu

ejubovic sudjenje

Kazao je da nakon nesreće nije o tome želio da govori jer je Ajla Ibrica bila u komi i nadao se da će se probuditi, te ispričati šta se desilo

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno je suđenje Almiru Ejuboviću koji se tereti za tešku nesreću u kojoj su stradale 17-godišnja Lejla Oruč, 16-godišnja Nađa Neradin i 18-godišnja Ajla Ibrica, dok se teško povrijeđena Ajla Oruč 13. jula probudila iz kome.

Na današnjem ročištu svjedočio je upravo Ejubović koji je porodicama stradalih djevojaka izrazio saučešće.

Ejubović je tokom svjedočenja kazao da su se on i Ajla Ibrica, s kojom je bio u vezi, posvađali 50-60 metara prije nesreće, te da je Ajla malo prije udara u stub povukla volan lijevom rukom u desnu stranu.

– Volan je naglo povukla lijevom rukom udesno. Pokušao sam zakočiti. Udario sam u znak. Čuo sam da neko viče i psuje. Dalje se više ničega ne sjećam – rekao je Ejubović.

Ova njegova tvrdnja izazvala je komešanje u sudnici i negodovanje porodica stradalih djevojaka.

Ove tvrdnje Ejubović je iznio prvi put. Kazao je da nakon nesreće nije o tome želio da govori jer je Ajla Oruč bila u komi i nadao se da će se probuditi, te ispričati šta se desilo.

Nakon ove njegove izjave otac Ajle Ibrica je napustio sudnicu.

Da li Ejubović žali zbog nesreće?

Doktorica neuripsiholog Ruža Miličević koja je povremeno angažovana u KPZ-u Mostar u kojem je Ejubović pritvoren kazala je kako joj je on tri puta u pola godine dolazio na pregled. On je u početku imao blagu akutnu reakciju na stres, koja je, kako je navela, nestala kroz dva mjeseca uz najblažu terapiju. Ona se nije mogla izjasniti o tome da li Ejubović žali zbog tragične nesreće.

Završne riječi optužbe i odbrane bit će iznesene 20. Decembra.

Optužnica

Podsjetimo, prema navodima iz optužnice, Almir Ejubović se tereti da je, upravljajući svojim neregistrovanim putničkim motornim vozilom BMW X5 bez važeće vozačke dozvole, s postavljenim nepripadajućim i nevažećim registarskim oznakama, krećući se iz pravca Vlakova prema Vogošćanskoj petlji, svjestan da grubim kršenjem saobraćajnih propisa može dovesti u opasnost život ljudi i imovinu većeg opsega, na šta je pristao, ugrozio javni saobraćaj dovodeći u opasnost život ljudi, krećući se brzinom od blizu 166 km/h na mjestu gdje je saobraćajnim znakom propisana brzina 120 km/h, usljed čega je prouzrokovao smrt više osoba, dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede opasne po život. Nesreća se dogodila 29. juna ove godine.

U nesreći kod Konjica ozlijeđena bh. pjevačica