Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Široki Brijeg

Zbog provala u kuće i krađe automobila osuđen na deset mjeseci zatvora

kantonalni sud ZHK siroki brijeg pixsell
bih...05.10.2009...siroki brijeg...posle velikih navijackih nereda na pecari, dio navijaca zavrsio je u pritvoru, danas su prebaceni kod tuzitelja Photo: Tomislav Milicevic/Vecernji list (bih...05.10.2009...siroki brijeg...posle velikih navijackih ne

Zoran Petković je u januaru i junu 2019. godine na području Širokog Brijega provaljivao u porodične kuće i iz njih uzimao i prisvajao razne stvari, među kojima su mobiteli, naočale, bankovne kartice, ključevi od vozila, lični dokumenti i drugo

Kantonalno tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) u Širokom Brijeg dokazalo je krivicu optuženika Zorana Petkovića iz Mostara, zbog produženog krivičnog djela teška krađa te je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci.

Optužnicu u ovom predmetu zastupao je tužilac Josip Aničić, a tokom postupka tužilaštvo je sudu predočilo osam izjava svjedoka i više od 40 materijalnih dokaza, što je bio temelj za donošenje pravomoćne osuđujuće presude, navodi se u saopćenju iz Kantonalnog tužilaštva ZHK-a.

Podsjetili su kako je Zoran Petković u januaru i junu 2019. godine na području Širokog Brijega, provaljivao u porodične kuće i iz njih uzimao i prisvajao razne stvari, među kojima su mobiteli, naočale, bankovne kartice, ključevi od vozila, lični dokumenti i drugo.

“Pored navedenih stvari, uzeo je i prisvojio vozilo VW Golf VII i odvezao ga u Mostar, međutim, pod nadzorom tužitelja i suradnjom policijskih službenika iz Širokog Brijega i Mostara, predmetno vozilo je locirano i vraćeno vlasniku”, potvrdili su.