Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

okolina prnjavora

Dijelove BiH pogodilo nevrijeme, padao je obilan led

Foto: Screenshot/Facebook

Iako još nema informacija, za pretpostaviti da je nanio veliku štetu usjevima i voćnjacima

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi i grmljavina su registrovani širom zemlje, većinom u drugoj polovini dana.

Temperature zraka izmjerene u 14:00 sati (°C): Bjelašnica 6; Ivan Sedlo 12; Sokolac 14; Livno 17; Trebinje 19; Banja Luka, Bugojno i Široki Brijeg 20; Sarajevo i Tuzla 22; Gradačac, Mostar, Neum, Srebrenica i Zenica 23; Bihać, Doboj i Sanski Most 24; Prijedor 25°C.

Veći dio Bosne u poslijepodnevnim satima pogodio nje pljusak, a u okolini Prnjavora padao je i obiman led. Iako još nema informacija, za pretpostaviti da je nanio veliku štetu usjevima i voćnjacima.

Sutra će u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme uz kišu i pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Najniža jutarnja temperature zraka oko 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15°C.