"Crnogorski pokret"

“Ako mi izađemo na ulice, litije će biti smiješne, a ulice će im biti tijesne”

New Project (68)

U ime Fondacije “Sveti Petar Cetinjski” obratila se Vesna Vičević, koja je pozvala da se primjenjuje sporni Zakon o slobodi vjeroispovijesti kao što se primjenjuju svi ostali zakoni

U ponedeljak je u Kotoru, u sali Kulturnog centra “Nikola Đurković”, održan protestni skup u organizaciji Crnogorskog pokreta, Dukljanske akademije nauka i umjetnosti i Fondacije “Sveti Petar Cetinjski”.

Skup je propraćen snažnim emotivnim nabojem – kako od govornika, tako od prisutne publike.

Na skupu je poručeno da su litije koje organizuje SPC metod za urušavanje ustavnog poretka u Crnoj Gori, koja je napadnuta spolja i iznutra.

“Vodi se bitka biti ili ne biti. Dakle, da li će Crna Gora biti kolonija beogradska i moskovska ili će biti suverena država. Državno rukovodstvo ima podršku svih onih Crnogoraca koji doživljavaju Crnu Goru kao sopstvenu otadžbinu i svih naroda manjinskih…”, podvukao je Stevo Vučinić.

U ime Fondacije “Sveti Petar Cetinjski” obratila se Vesna Vičević, koja je pozvala da se primjenjuje sporni Zakon o slobodi vjeroispovijesti kao što se primjenjuju svi ostali zakoni. Vičević je bila jasna:

“Niko van Crne Gore neće to sprečavati, pa ni unutar nje pod maskom litija Srpske pravoslavne crkve, javno i tajno podržavanih od stranih država.”

Zoran Mugoša, u ime Crnogorskog pokreta, izjavio je da će ako bude potrebno izaći na ulice i oni koji podržavaju zakon.

“Mnogi od nas traže da i mi izađemo na trgove i ulice i da im pokažemo da su njihovi skupovi naspram većinske Crne Gore smiješni, i izaći ćemo ako bude trebalo, ali onda bi njima bilo tijesno”, poručio je Mugoša.