Srbijanski predsjednik

Aleksandar Vučić: Dok sam živ, neću u Hrvatsku na more

Beograd: Aleksandar Vučić sastao se s talijanskim ministrom obrane Lorenzom Guerinijem
29, March, 2022, Belgrade - The President of the Republic of Serbia, Aleksandar Vucic, met with the Minister of Defense of the Republic of Italy, Lorenzo Guerini. Aleksandar Vucic. Photo: Milos Tesic/ATAImages 29, mart, 2022, Beograd - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vucic sastao se sa ministrom odbrane Republike Italije Lorencom Gverinijem. Photo: Milos Tesic/ATAImages Photo: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Kazao je da ne zamjera građanima Srbije koji ljetuju u Hrvatskoj

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je kako mora dati sve od sebe da Srbija ima najbolje odnose sa susjedima, ali da ne smije zaboraviti što je bilo sa srpskim narodom u Drugom svjetskom ratu, javlja N1.

Vučić je u intervjuu za Prvu televiziju rekao da više desetaka hiljada  ljudi svake godine ljetuje u Hrvatskoj, a da je njegov lični stav da on “dok je živ” neće ići tamo na more. Kazao je da ne zamjera građanima Srbije koji ljetuju u Hrvatskoj.

“Oni (građani) koji već ljetuju tamo su time iskazali svoj stav o svemu, moj stav je da ja tamo ne bih ljetovao i to je u redu, svako ima svoje mišljenje, i to je suština demokratskog društva”, rekao je Vučić za TV Prva.

On je dodao da nije htio ići na more, nego u Jasenovac, da pokaže poštovanje prema žrtvama i kako je ponovo tražio da posjeti to mjesto stradanja, ali da se s tim ništa nije dogodilo.

Ponovio je svoju raniju izjavu da je bio šokiran što u Beogradu nema ulice posvećene jasenovačkim žrtvama, niti spomenika.

Vučić je ocijenio da je u Hrvatskoj počela revizija historije.

Kako je rekao, Hrvatska se ljuti zbog obilježavanja zločina na Petrovačkoj cesti, jer žele pokazati da je akcija Oluja bila “čista”.