Globus

krivi aktiviste

Aleksandar Vučić: Ispao sam najgluplji predsjednik na svijetu

29/11/2022
Foto: Pixsell

"Ne razumijem zašto su protesti ispred vlade. Kad protestvuju trebaju to raditi ispred Predsjedništva, a ja ću im se obratiti i lijepo im reći - ljudi, vi uništavate zemlju", kazao je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je na Pink TV-u gdje je komentarisao aktuelne društvene i političke teme. Najprije se osvrnuo na odluku da se odustane od iskopavanja litija. Rekao je da je ispao najgluplji predsjednik na svijetu što je posustao pred pritiskom javnosti.

Komentirao je i proteste ekoloških aktivista ispred zgrade srbijanske vlade.

“Ne razumijem zašto su protesti ispred vlade. Kad protestvuju trebaju to raditi ispred Predsjedništva, a ja ću im se obratiti i lijepo im reći – ljudi, vi uništavate zemlju”, kazao je Vučić.

Optužio je vođe protesta da su primali novac.

“Mislim da bolje od vas znam što je dobro za Srbiju, bavio sam se time. Neki ljudi ne vjeruju jer su povjerovali u teorije zavjere, to su dobri i časni ljudi. A drugi ne vjeruju jer su dobili novac za to”, dodao je.

Rekao je da je dio zemlje koji je bio predviđen za rudarenje, a to je među ostalim zapadni dio oko Loznice, najnerazvijeniji dio zemlje pa bi posebno profitirao od pet milijardi eura koliko bi mu uslijed iskopavanja litija pripalo.

“Cijena je danas 82.500 dolara po toni litija, s ovim rezervama to je 100 milijardi. Razumijete li što radite Jadru, Osečini, Valjevu i cijelom Podrinju?”, zaključio je Vučić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.