Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tragedija u njemačkoj

Alen i Medina poginuli dok su išli da vide stan u koji su planirali da se usele poslije vjenčanja

alen i medina – nesreca

Sve se tog dana namjestilo kako ne treba da se san dvoje mladih o zajedničkom životu i njihova velika ljubav tragično prekinu

U matičnoj službi u Prijepolju u ponedjeljak je otkazano vjenčanje Alena Kučevića (24) iz ovog mjesta i Medine Bjelak (22) iz obližnjeg Brodareva. Za nekoliko dana matičari će nesuđene mladence zavesti u knjige umlih.

Alen i Medina stradali su u nedjelju u okolini Frankfutra, u teškoj saobraćnoj nesreći pošto se njihov automobil sudario sa policijskim vozilom. Sve se tog dana namjestilo kako ne treba da se san dvoje mladih o zajedničkom životu i njihova velika ljubav tragično prekinu.

Prijepolje i Brodarevo vjerovatno ne bi danas oplakivali dvoje sugrađana i komšija, koji su živjeli u Njemačkoj i spremali se za veliku svadbu zakazanu za naredno ljeto, da se u nedjelju popodne u okolini Frankfurta nije srušio mali avion koji je odnio tri žrtve.

– Njih dvoje krenuli su zajedno u mjesto Langen da traže stan u kome bi živjeli poslije svadbe. U trenutku kada je Alen pokušao da pretekne vozilo koje je se kretalo ispred njega drugom stranom puta naišao je policijski automobil pod rotacijom koji je išao na mjesto gdje je pao avion. Došlo je do direktno sudara u kome su njih dvoje poginuli – prepričao je blizak rođak pokojne Medine Bjelak.

Njegova rodnica u Njemačkoj je živjela od svoje druge godine sa roditeljima pošto joj je otac dobio posao u jednoj građevinskoj firmi. Stanovali su u Merfeldenu pored Frankfurta. Medina je tamo upoznala Alena Kučevića, Prijepoljca, koji je prije četiri godine otišao u Njemačku kao građevinac. On je živio sa bratom par kilometara dalje, u mjestu Valdorf.

– Dvije-tri godine su bili u vezi koju su htjeli da krunišu brakom. Prošle zime su se vjenčali, planirali su da zajedno žive u Njemačkoj, ali su svadbu zakazali za avgust u Prijepolju. Sve je bilo spremno za veliko veselje – nastavlja sagovornik Blica.

Medinu je posljednji put vidio za novu godinu kada je sa svojim vjerenikom dolazila u Brodarevo. Pričala mu je da joj fakultet do ove godine treba da diplomira na fakultetu za menadžmen i bankarstvo. Nadao joj se i ove nedjelje, jer je bila najavila dolazak iz Njemačke da završi još neke pojedinosti oko svadbe. Umjesto nje stigle su tužne vijesti.

– U nedjelju oko devet sati nam je javljeno da su poginuli u saobraćajnoj nesreći. Sat i po ranije njegovim roditeljima i njenom bratu njemačka policija je, zajedno sa ljekarima, pokucala na vrata i saopštila da se dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj su njihovi najmiliji poginuli. Ispostavilo se da je Medinin otac nedugo poslije udesa naišao istim putem. Bio je u kolima sa jednim kolegom, ali su zbog kolone koja se stvorila zbog udesa okrenuli vozilo i drugim putem otišli ka Merfeldenu. Na licu mjesta je čuo da je bio udes i da ima poginulih, ali nije ni slutio da su to njegova kćerka i njen vjerenik – kaže član Medinine familije iz Brodareva.

Porodica Bjelak osim Medine ima još jednu kćerku i sina. U Brodarevo, gdje imaju kuću, dolazili su uglavnom za vrijeme godišnjih odmora. Uz brata sa kojim je živio u Njemačkoj Alen u Prijepolju ima roditelje i dvije sestre.

Poginuli vjerenici će biti sahranjeni u Srbiji.