Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ministar ekonomije

Altmaier: Mjere nedovoljne da prekinu drugi talas u Njemačkoj

Federalni i pokrajinski političari već su pozvali na pooštravanje restrikcija u žarištima virusa korona, a Bavarska je usvojila nove mjere tokom vikenda

Mjere Vlade Njemačke protiv epidemije virusa korona nisu dovoljne da prekinu drugi talas, izjavio je danas ministar ekonomije Peter Altmaier.

On je rekao da će morati da se obave veoma intenzivne konsultacije u narednim danima i sedmicama da bi se utvrdilo da li su neophodni dodatni koraci, pored mjera koje su uvedene početkom novembra.

Konstantna visoka stopa širenja virusa je “daleko gora od naših očekivanja”, izjavio je Altmaier i dodao da se mora reći da prethodne mjere “nisu dovoljne da prekinu drugi talas infekcija”, prenijela je agencija DPA.

Federalni i pokrajinski političari već su pozvali na pooštravanje restrikcija u žarištima virusa korona, a Bavarska je usvojila nove mjere tokom vikenda.

Planiran je još jedan sastanak federalnih i pokrajinskih vlasti.

Broj inficiranih virusom korona u Njemačkoj povećan je za 12.332 tokom prethodna 24 časa, na ukupno 1.183.655, saopštio je Institut “Robert Koch”.

Broj preminulih povećan je u ovom periodu za 147, na 18.919.