Beograd

Beogradski profesor i fizičar Ivan Videnović: Našu braću su strijeljali naši izdajnici

PXL_100722_94570902

Dozvolili smo sebi da ubijamo civile, žene i djecu. Da obrukamo pretke. Dozvolili smo da naši topovi tuku Sarajevo, Dubrovnik i Vukovar. Svaka bitanga i lopov koji je podigao tri prsta bio je prihvatljiv, naš, Srbin, napisao je Videnovnić

Profesor Beogradskog univerziteta Ivan Videnović danas se oglasio povodom 27. godišnjice genocida u Srebrenici.

– Prošle godine koncert kafanske pjevačice u Ljuboviji preko puta otvorenih grobova. Ove godine narodno veselje za otimače Kalemegdana. Iz godine u godinu sve niže i neljudskije. Patriotizam će se vratiti kada budemo 11. jula žalili za našom braćom koju su strijeljali naši izdajnici, napisao je Videnović na Twitteru, što je izazvalo puno reakcija njegovih pratilaca, posebno onih iz Srbije.

Nešto kasnije Videnović je još dodao:

– Da Srbin ne udari na Srbina. Prokletstvo zavjeta Dobrice i Matije s početka 90-ih. Mi smo se držali zavjeta, njihovi nisu. Oni su nas ubijali. Ubili su Dadu, Slavka, Ivana i Olivera. Dva puta pokušali Vuka, pokojnog Dejana. Ubili su gardiste u Topčideru. Ubili su nam Zorana.

Zavjet Dobrice i Matije utro je put višegodišnjim diktaturama najgorih među Srbima, koje su pojele većinu od proteklih 30 godina. Veći dio naših života. Donijele su razarajuće ljudske, moralne, ekonomske i međunarodne posljedice za Srbiju. Pretvorile su nas u divljake i ubice.

Dozvolili smo sebi da ubijamo civile, žene i djecu. Da pucamo u vezane ljude na zemlji. U golobrade mladiće. U našu braću, naše krvi i jezika. Da obrukamo pretke. Dozvolili smo da naši topovi tuku Sarajevo, Dubrovnik i Vukovar. Da nas saveznici napuste, preziru i kažnjavaju.

Dozvolili smo da nam kriminalci vode vojsku, a njihove žene iz krajputaških kafana budu uzori djevojčicama. Svaka bitanga i lopov koji je podigao tri prsta bio je prihvatljiv, naš, Srbin. Uništavaju živote ljudi sa svojih medija, podsmijavaju se mrtvima. I dalje su naši, Srbi, napisao je između ostalog Videnović.

Prof. dr Ivan Videnović rođen je u Beogradu 1965. godine. Diplomirao je 1990. godine u oblasti eksperimentalne fizike na istraživačkom smjeru Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a magistrirao je 1996. godine na istom fakultetu u oblasti Kvantne optike. Doktorirao je 2003. godine na Institutu za fiziku Univerziteta u Bazelu u Švicarskoj u oblasti Fizike kondenzovanog stanja.

Dr. Videnović je zaposlen na Fizičkom fakultetu od 1991. godine kao asistent na nekoliko smjerova. Objavio je dvije monografije, a autor i koautor je mnogih stručnih radova iz ove oblasti.