Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Incident u Beču

Biciklista napao komesara Hahna i zaprijetio: Dobit će šamar

hahn

On je tom prilikom gurnuo Hahna, a evropski komesar mu je prigovorio i rekao da tu ne može voziti bicik

Evropski komesar za proširenje i politiku susjedstva Johannes Hahn doživio je neprijatnost u Beču kada je jedan bicikista naletio na njega, a zatim mu zaprijetio da će ga ošamariti.

Prema pisanju bečkog „Kuriera“, muškarac je Hanu zaprijetio da će ga ošamariti nakon svađe do koje je došlo u trenutku dok je evropski komesar sa partnericom Susanne Riess šetao centrom grada.

Biciklista je najprije uletio velikom brzinom u grupu pješaka, među kojima je bio Hahn. Vozio je najmanje 50 kilometara na sat.

On je tom prilikom gurnuo Hahna, a evropski komesar mu je prigovorio i rekao da tu ne može voziti bicikl. Biciklista se vratio i zaprijetio Hahnu riječima: “Dobit ćeš šamar, odmah.”

Neki svjedoci su rekli da su Hahn i biciklista razmijenili uvrede te da su vidjeli čak i koškanje. Hahn tvrdi da se od napada odbranio rukom kako bi se zaštitio. On kaže da je biciklista divljao.

Hahnova partnerica ispričala je da je događaj trajao kraće od dvije minute i smatra da je čitava priča dospjela u medije samo da bi se nanijela šteta Hahnu i njegovoj šansi da dobije novi mandat na poziciji komesara.